Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tidvatten

Naturliga danssteg
på vita snäckskal
sandbankens skönhet
behaglig men skör
rörelser så mjuka
när vatten runnit bort
barfota i gryningen
och själen det berör

Blottade rörelser
där vågorna gått fram
tystnaden total
bara snäckornas sång
förlista vrakdelar
lyser likt smaragder
drivved så stilla
med tidvattnets gång

Kärleksbrev i flaska
tidvattnets hemlighet
rop från övergivna
ur en svunnen epok
längtansfulla fraser
bevarade för evigt
berörande skildringar
från kärlekens språk

En stund där i nuet
mellan ljus och mörker
långt från horisonten
när vågorna står still
sekunder av lycka
dans på vita snäckskal
tidvattnets förnimmelse
bjuder det den vill




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 793 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2014-01-14 22:13



Bookmark and Share


  Ninananonia VIP
Så fina tankar gillar
2014-01-17

  anits VIP
Mycket fint skaldat, kunde se allt i dom fina bilder jag fick av din vackra dikt
2014-01-16

  ResenärGenomLivet VIP
Det var nästan så att man kunde höra vågskvalpet...skönt skrivet...
2014-01-16

    ej medlem längre
livets magiska ögonblick!
2014-01-15

  Chawa VIP
Du tog mig just ner till stranden... Många fina bilder här...! Fin dikt! Tack!
2014-01-15

    ej medlem längre
Ljuvligt vackert..
2014-01-15

  Bo Himmelsbåge
Fin, sensibel o vacker dikt om Tidvattnets mjuka sång!
2014-01-15

    ej medlem längre
Att ett tidvatten kan bli så vackert och så innehållsrikt det visste jag inte. Men med din diktkonst blir allt spännnande och läsvärt. Fint uttryck och briljanta rim.
2014-01-14

  Marianne Räf
Så vackert beskrivet och
med fina rim. Bra! :D
2014-01-14
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO