Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till trolldomen



Du har spelat mina sviktande strängar
i begynnelsens blomstrande tid.
Du har bjudit mig dans på rodnade ängar
och ett löfte om evig frid.
Ditt löfte, det enda och nakna,
att inget mer en själ skall sakna.

Ett löfte, att härska och härja,
där sällskrudad står din törneblom
men slingrande snår skall mig snärja
med en lyster så ödsligt tom.
Din lyster, väckt utav vildsåddsvårar,
snart invaggad på höstliga bårar.

Där en vårfödd vind mot senhöst ilar
bär jag nu ett hemlöst hjärta kallt,
och hatat har jag dina pilar
när du skjuter frö mot allt;
när din ömhet andras lustgård sår
och jag kvar i skam och stoft än står.

För du må vara en lögn,
en nidbild, ett Herrens hån,
men i livets jorddränkta dröm
du står stark i multnande mån;
under dimmornas dunkel och dagg
du lyser bland växande ve och agg.











Bunden vers (Rim) av anathema VIP
Läst 348 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2014-01-15 19:04



Bookmark and Share


    LEXX
Härligt flyt i dina rim, snyggt sammanflätad, kombinerad med tänkvärda underliggande meningar. Applåd!
2014-01-23

  Kajsa Karin VIP
Går inte att läsa sig mätt....
2014-01-21

  Lindalou
Verkligen vackert skaldat.
2014-01-19

  Lena Själsöga Keijser
stor skönhet
andas detta

ord vilka
jag kan höra talas

reciteras

tycker om
2014-01-17

  Nina.H
Olycklig kärlek och svek så gudomligt vackert skaldat.. med ord som "sällskrudad" o "vildsåddsvårar" blir upplevelsen magisk. Du bemästrar ord och vers med en unik känsla.. lyfter på hatten!
2014-01-16

  Linda CH VIP
Du flätar samman vackra ord till en mästerlig dikt! Språket är elegant och verserna njutbara att läsa.
2014-01-16

  aol
en dikt med ett djup som verkligen tar tag i en,
2014-01-16

    ej medlem längre
Beskrivning om det som var lockande och lovade så mycket, men fick en bitter eftersmak. Falskhet bakom en vacker fasad som ofta sker i denna värld.
Vackert diktat och rimmat!
2014-01-16

  Katinka VIP
Helt suverän i sin skepticism gentemot Amors pilar. Ditt språk, flytet genom hela dikten är väldigt fint. Jag gillar verkligen " snart invaggad på höstliga bårar", snyggt!
2014-01-15

  RitaBrunner
Ett metaforiskt mästerverk som jag tolkar på mitt egna sätt :)
Gillar framförallt sista strofen...
2014-01-15
  > Nästa text
< Föregående

anathema
anathema VIP