Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inkräktaren (han eller jag?)



Sen natt eller tidig morgon?

Det gör detsamma nu.

Vet bara att tiden spelat ut sin roll.

Mörkret omger mig - skyddar mig.

Låter mig avancera osedd.

Snart framme, känner pulsen öka.

Hundra tankar trängs om utrymmet.

\"Vänd om, det är inte försent\"

\"Varför plåga dig själv?\"

\"Tänk om de ser dig\"

\"Du kan inte ändra på något ändå\"

Men jag hör dem inte, vägrar lyssna.

Vet egentligen redan vad som väntar.

Ändå hugger det till i mig när jag ställs inför faktum:

Hans bil utanför hennes hus....

Blir kall o varm om vartannat.

Tårarna kommer omedelbart, utan att jag märker det ens.

Nya tankar tränger sig på.

\"Hur kan hon göra så här?\"

\"Betyder det vi haft ingenting?\"

\"Vem fan är han som tror han kan komma o splittra en familj?\"

Ännu mer tårar, både av sorg och vrede.

En sista rationell tanke leder mig rätt igen.

\"Gå hem. Hon är inte värd dina tårar.\"

Går sakta hemåt i mörkret.

Fullt medveten om att en del av mig precis dog...




Fri vers av klaathu
Läst 471 gånger
Publicerad 2006-03-16 18:26



Bookmark and Share


    Erika H
Titeln säger så mycket. Det vi haft, är över, vem inkräktar då?
Försvarstal, skydda sig själv. Men en del av mig dog, där och då.

Välskrivet. Känslorna flödar. Mycket bra!!
erika
2006-11-05

  Clara-Fina
Stark och känslomässig dikt, bra! / Clara-Fina
2006-04-11

  BaraEnFlicka
Oj så underbart (hemsk) BRA!!!!!
2006-03-16
  > Nästa text
< Föregående

klaathu
klaathu

Mina favoriter
Stranden