Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Eget foto. Koltrasthona huttrar i uppburrad fjäderskrud


VINTERSNAPSHOTS DÅ DET GRYR

Frostherren fläktade igenom vinternatten,
vid gryningen träsket tillfruset, isytan spegelklar
under isen glimrar ett par ögon, en lake!

Det gryr till blåa molnfria skyar,
solfjädrar sprutar vid synranden, innan
den gula eldbollen, solen går upp, bländar ögonen!

Isblommor på min fönsterruta,
isskorpa ramar in rutan,
uppgående sol skimrar i isblåa diamanter!

Koltrasten är vaken, huttrande
sitter på ett äppelträds gren blickstilla,
fjädrarna borstade, uppburrade .

Hemgårdens björk står i vit rimfrostsskrud
som om den hade en vit päls på,
en frackklädd skata mediterar i björkens krona!

Överallt råder en väntande stämning,
ännu får man utstå hunger och kyla,
kalendervintern är först i mitten!

© Heikki Hellman 2014-01-16




Fri vers av Heikki Hellman
Läst 483 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2014-01-17 17:20



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser
mjuka
vinterbilder

i vackerton
2014-01-21

  Palett
Så vacker skildring av en tidig vintermorgon !
2014-01-18

  Minkki VIP
ett fantastiskt foto, nästan för bra! Jag tänkte stanna vid det, låta bli att läsa...dröjde en god stund vid de delikata färgerna, den fina kompositionen. Vintergnistrande och vacker är din text!
2014-01-18

  Chawa VIP
Fina registreringar du gjort om din vintermorgon som vi andra kan följa som vore vi där alla hos dig! Ditt foto passar så fint till orden!
2014-01-18

  Bo Himmelsbåge
En frisk, gnistrande o levande vintermorgon, registrerade av dina vakna o skarpa ögon! Tack, Heikki!
2014-01-18

  Eva Langrath VIP
I din orddräkt blir vintern går vintern att uthärda.
2014-01-17

  ResenärGenomLivet VIP
En härlig beskrivning på en riktig vintermorgon...orden ger mej fina bilder...
2014-01-17

  walborg
Vilken stämning och skönhet samtidigt
2014-01-17

    ej medlem längre
Frusen och kall går januaridagen. Fina vinterbilder ger du oss här.
2014-01-17

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Underbara levande snapshots....vacker bild!
2014-01-17
  > Nästa text
< Föregående

Heikki Hellman
Heikki Hellman