Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Uppvaknande

Utanför fönstret
steg över broarna
staden är vaken
andningen är still
gryningens ridåer
kliver i blygsamhet
själar i förvirring
fast de inte vill

Bussens försening
vid grön papperskorg
överst en plåtburk
urdrucken och tömd
vind genom parken
där själar fått ro
ensamhetens scenario
en tillvaro glömd

Dans kring tårar
så är det för en del
när ödet bär plågor
blir stegen fel

En sprucken idyll
vid järnvägsstationen
påtagligt crescendo
på trängselns perrong
färd mot kravfylldhet
överst på agendan
daglighetens koffert
med tunga beslag

Fabrikssignalen gnäller
på uppvaknandets scen
sömndruckna varelser
söker livets poäng
vaxdockorna passerar
på utlagda trådar
irrfärder kring nutiden
påtaglighetens refräng

Dans kring tårar
så är det för en del
när ödet bär plågor
blir stegen fel




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 358 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-01-17 21:50



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Berörs av din fina suggestiva text!
2014-01-18

    sajo
Ord som tyvärr är allt för sanna. Tragiskt i dagens 2000-tal. Din text har en otrolig rytm som alltid.
2014-01-18

    ej medlem längre
snyggt rimmat..
2014-01-18

  Gisela Nordell
fint med bunden vers

gillar slutet
2014-01-17

  ResenärGenomLivet VIP
Berörande...
2014-01-17

    ej medlem längre
Har själv skrivit en text med samma titel, men den går inte att jämföra med denna fantastiska skapelse. Mycket innehållsrikt och välskrivet.
2014-01-17

  Ninananonia VIP
Sant berör
2014-01-17
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO