Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vinterviken

Snöflingor så stilla
frostnypen strandkant
vågor som stelnat
och lägger sig till ro
dimridå från havet
med dunlätta vindar
rogivande tystnad
från horisontens bro

Stjärnor som svävar
unika i sitt slag
flagor i oändlighet
briljanta mönster
flingornas kaskad
markens vita guld
Vintervikens skönhet
ett öppet fönster

Blåfärgad skymning
där kylan slår till
upplevda drömmar
vid strandnära vy
ljus som bryter stillhet
en bedårande gestalt
pelaren av silver
från vinternattens sky

Månen kysser havet
snölandskapets yta
signal till nattens iver
att stilla sig en stund
snöflingor mot ljuset
går mot stillsam ro
vinden steg till dvala
söker nattens blund




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 1180 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2014-01-18 21:18



Bookmark and Share


  Gisela Nordell
fin och stillsam som att vandra i Vinterviken

fin ton, mjukt rulllande
vackert bild språk
2014-02-08

    Mia Sedvall
Härlig att läsas, gillas:)
2014-01-21

  axveronika
Vinterns själ har du bestämt fångat där!
2014-01-20

    Birgersdotter VIP
väldigt vacker
2014-01-20

    Anachronism
I denna dikt saknar jag verkligen någon form av kontrast. Den är vacker, men lite genomskinlig också. Överraska oss!
2014-01-20

  Eva Helene VIP
Mjukt och vackert!
2014-01-20

  Bo Himmelsbåge
Stämningsfullt foto!

Mycket vacker, o sensibelt målande dikt om vinterviken!

Sparas!
2014-01-20

  Carina Bendix
Så fint skrivet.
2014-01-19

    ej medlem längre
En fin och rofylld text..
2014-01-19

  Eva Langrath VIP
En vacker vinterdikt som lägger sig till ro i själen.
2014-01-19

  aol
bara så vackert skaldat vännen,
2014-01-18

  smultronbergen VIP
rim i 4 versen och 8 onde
En stilla liten ro som smeker
sinnet.
2014-01-18

  Annika Persson
vackert skrivet

Snöflingors dalande
frostnypen strandkant
vågorna lägger sig stilla
från havet och dunvindar
ger ro över brohorisont

2014-01-18

    ej medlem längre
Vilken vacker hyllning till den vintriga naturen
2014-01-18

  Ewa-Britt Nilson VIP
En dikt i bild i
ton så mild, en
sorts aftonbön
en skön avslutning
på dagen skön!
2014-01-18
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO