Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När gråten reser sig

Ett ögonblick av vemod
kring dina ögon blå
finns något i det dolda
som ingen kan förstå

En blick som stod stilla
och vilade i sin puls
i skimret av din tår
sågs sorgernas impuls

Du slogs för det goda
vid stridslinjens spets
våldförd på integriteten
av fientlighetens krets

Blottade din klenhet
en tår på din kind
när ropen fick gensvar
av lindringens vind

Din ensamhets plåga
som spillror på din mark
och modet att resa dig
ur bråten och stå stark

Det fanns en tid så grå
när tillvaron var svag
när kränkheten svarade
med svaga andetag

Du visat har din styrka
att inte bara fly
när gråten reste sig
och dagen blev som ny




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 614 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2014-01-19 01:10



Bookmark and Share


  Gisela Nordell
"när ropen fick gensvar
av lindringens vind"
mycket fint sammansatt dikt
som vittnar om stor förståelse
för kränkt integritet och
stridbarhet som följer
2014-02-08

  Teresia Ridell
Fylld av känsla som griper tag och berör djupt.
2014-02-01

  Monika A Mirsch VIP
Fina rim, generös dikt av styrka i gömslen.
2014-01-24

  ResenärGenomLivet VIP
Mycket bra text...
2014-01-21

  Marianne Räf
Intressant!
2014-01-21

  Angel of love
En text som griper tag i mig och berör. Väldigt fin.
2014-01-20

  Carina Bendix
Vackert.
2014-01-19

  Chawa VIP
Trots litenhet och tårar finns ändå styrkan någonstans att plocka fram ifrån inom... Välgjord dikt i fina verser!
2014-01-19

  aol
underbart berörande vist skaldat
2014-01-19

    ej medlem längre
Jättefin..
2014-01-19

  Anya VIP
En gripande text med ett slut där "du" i texten reser sig. Fin rytm i bunden form.
2014-01-19

  Ewa-Britt Nilson VIP
Att orka
trots plåga
är för många
en fråga men
Du våga, orden
väl lagt och sagt!
2014-01-19

  Ponkla
Väldigt bra komponerat rim!
2014-01-19

    ej medlem längre
Vackra strofer kring melankoliska tårflöden. Något som du är en mästare på att åstadkomma.
2014-01-19

  Gisela Nordell
jättefin!
mod och svaghet
i kraftfull samstämmighet
2014-01-19
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO