Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 14 Januari: Hennes dödssjuka mormor tvingades ligga i ett förråd (TV4:s Jenny Alversjö chockad av synen på Danderyds sjukhus)


Att som sjuk sova i korridor eller på gatan, vilket är värst

Man tror inte det är sant
alla håller sig på sin kant
vägrar att fakta insupa
innan de själva ser ättestupan

En programledare på tv fyra
borde väl sett lite av festyran
Som sker i kändisarnas hamn
i jobbskatteavdragens famn

Sjöstedt nämnde detta problem
redan i Almedalens solsken
Lyssnade någon
eller talade han för döva öron

Så chocken är nog bara en krock
när den landar på hennes barack
Det är det grövsta hon sett
då undrar jag vilka glasögon hon använt

Detta slut är inte värdigt
tillägger hon rättfärdigt
Så nu twittrar hon om obehaget
hej 5:e jobbskatteavdraget

Men hon glömde fyra saker
för anställda på TV 4 normala orsaker
Vi hade fyra jobbskatteavdrag innan
som inte fastnade på näthinnan

Folk lider inte sovande på en bår
i en korridor
Inte som en hemlös utförsäkrad dödssjuk
sovande på asfalt utan pengar utan halsduk

Alla jobbskatteavdrag är maktmissbruk
så länge det finns folk som behöver en välfärdsnäsduk
Jag är chockad över att folket inte gör rockad
sätter kungen och regeringen i blockad

Men tack i alla fall Jenny Alversjö
men att du vaknade på fem känns inte som nysnö
Men Bättre sent än aldrig
hoppas nu att vi är vänner i detta gerillakrig




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 256 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-01-20 06:08



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Så länge man inte drabbats själv, så rör det inte medkänslan tydligen..
2014-01-20
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP