Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hon blev blåögd när hon blev kär


Min älskade dotter

Kär i denna där

Inte så mycket att ha, tycker jag

Mest en massa problem och besvär

För bättre än så, kan hon få

För han där är ingenting att lita på

Det vet jag redan

Så jag kan redan se det framför mig om hur det

kommer att gå

Katastrof

Och om han gör henne på smällen nu och inte

tar del av sitt ansvar blir jag ju bara så

tvungen att slå honom gul och blå

För man gör inte så

Inte mot min dotter i alla fall


Hon blev blåögd när hon blev kär

Min älskade dotter

Har nu gett upp allting för denna där

För den där kärleken som hon nu bär

för honom

Och jag har visst inte så mycket att säga

till om längre

Ja, så är det nog tyvärr

Min dotter har blivit till en stor flicka nu...

Ken Cassel
20/1-2014




Fri vers av Ken Cassel
Läst 240 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-01-20 16:09



Bookmark and Share


  Peter Stjerngrim VIP
Varför går det inte att göra som så
att våra små älskade döttrar
förblir små ...?
Min yngsta har hunnit fylla 19 år
och även om jag börjar bli rutinerad
igen - Ja, jag har gått igenom det en gång tidigare för 12 år sedan ... -
så kan jag inte förneka att jag
saknar den tid
när hon ännu inte var attraktionsobjektet nr 1 på stan ...
Den tid då hon kröp upp i soffan för att få vara nära tätt intill
och jag fick ha henne hemma hos mig hela dan när hon inte hade skola och sånt ...
Nu ser jag spåren av hennes närvaro, typ minskat innehåll i kylskåp, kvarlämnad disk och annat smått och gått ... Tvättpåsen välfylld en gång i veckan ej att förglömma ...
Högtidsstunderna är när det krisar med pojkvännen och jag får lov att vara lyssnande jämväl bekräftande stöd de stunder då hon befinner sig i själslig akut kärleksnöd ...

Skämmer bort henne gränslöst utifrån de förutsättningar jag har,
vilket innebär att ge henne allt av mig själv, eftersom av de materiellt finansiella resurserna inte finns så mycket kvar ...
Allt för att få henne att tycka det är bekvämare att bo kvar hemma ett tag till än att flytta till primärt eget
eller i, enligt mitt synsätt, sämsta fall flytta ihop med pojkvännen ...
Tack och lov, ur min synvinkel, är det ett synnerligen volatilt förhållande för stunden ...
Det motsägelsefulla i allt det här
är ju att jag egentligen vill
att hon ska få känna sig lycklig, älskad och kär och allt det där ...
Men Pippis krumilur-piller är ett koncept jag önskar vi stackars pappor till tonårstjejer borde kunna få utskrivet åt dem på recept ...
2014-01-21

  KYREUS of Sweden
Hårda bud.
2014-01-20
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel