Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fredag i januari och lönigsdagen på denna fattigmånad, det är nästan hätskt i affären.


kassaköfunderingar



fredagsmys, fredagsmys, fredagsmys
delikatesser
nu jävlar, som om julefrossan var ett minne blott
folk, trängsel, omkörningar, krockar, hets
äntligen god mat säger ansiktsuttrycken omkring

vad fan gör jag här?
men jag måste, jag också, handla ibland
måste jag verkligen?
kanske inte, men nu är jag här, så andas


jättekö
står
och står
tar ett steg
väntar
ett steg

tidningsrubriker
slår mig på käften
banta med oss
gå ner i vikt
prova denna metod
se yngre ut
tio år yngre
tjugo?
nej se ut som en jävla bebis va
och banta
för all del

fnyser åt mig själv
ja
jag bantar ju
men fan om jag köper en sån där tidning!






Fri vers (Fri form) av Annatula
Läst 357 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-01-25 09:13



Bookmark and Share


    Skaldekarl
En dikt med mycket energi!
2014-02-09

    Monica Kvist VIP
Mycket bra skrivet! Onekligen känner man igen sig. Roligt!
2014-02-07

    ej medlem längre
Jäklar va bra du är.
2014-01-26

  Lars Hedlin
Bra skrivit ..
2014-01-25

  RitaBrunner
Igenkänningsfaktor HÖG! hehe
2014-01-25
  > Nästa text
< Föregående

Annatula
Annatula