Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dröm


En blå ö

 

Mamma meddelade att den här gången var det min tur att åka på semester, med storebrorsan, gammelfar och lillan. Förra gången hade hon rest med lillsyrran, mormor och pojkarna, så det var ju inte mer än rätt. 

Det var bara det att det blev lite stressigt. Eleverna vällde in med frågor hela tiden, gamla och nya. Jag försökte hänvisa dem till mamma men det kändes lite knepigt, det var ju faktiskt första dagen på terminen. Jag försökte samla ihop kläder ur tre olika garderober, och mamma påpekade att vi måste köpa baddräkt åt lillan. Det var ingen tid att förlora, flyget skulle gå i morgon. 

Två timmar innan avfärd hasade sig storebror äntligen över i ekan från den blå ön strax utanför bryggan för en sen frukost. Alla hans skjortor och kostymer var strukna och packade, och resebroschyrerna sönderlästa. Jag undrade vart vi skulle resa. Han log outgrundligt, rättade till de stålbågade glasögonen och mumsade lugnt vidare på sin ostfralla. Jag hade aldrig förut reflekterat över hur mycket han liknade Jan Malmsjö. 




Prosa av Nanna X
Läst 229 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-01-25 10:24



Bookmark and Share


  Robert Jonsson VIP
Snygg scen, snyggt skrivet. Lättrunnet, det hakar liksom inte tag någonstans.
2014-01-25

    ej medlem längre
kul o skoj att läsa
2014-01-25
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X