Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Text och foto: Lindha W Gustavsson


Spegelsalen!

I fria tankar finns
jag i en spegelsal


Ett rum fyllt med stora
speglar från golv till tak
med vackra guldförgyllda
ramar


I de flesta av speglarna är
glaset klart och helt -
för att i andra vara spruckna
och suddiga -
symbol för glädje och sorg
i livet


I ”sidospeglarna” ser jag hur
livet runt om mig fortgår –
de finns där alltid i ögonvrån


Framför mig möter jag NUET
med min egen varelse –
men även salens alla
backspeglar från tider som
flytt


Jag tar till mig alla intryck
funderar och försöker
analysera och inser


ATT de som vare sig kan se
framåt bakåt eller åt sidorna
måste SE UPP!




Fri vers av Lindha W Gustavsson
Läst 495 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2014-01-27 18:05



Bookmark and Share


  Ljusletaren
Se där så fina ord :-)
Fin bild också/ kram
2014-02-05

  axveronika
Haha javisst. Gäller att ha ögon i nacken! eller åt alla håll eller iallafall att ha uppmärksamhet på sig själv och omvärlden åt alla håll
2014-01-28

  Lars Hedlin
Vackert och vist!
2014-01-28

  Nina.H
Kloka ord! Tycker slutet hade en
bra knorr! Applåderar!
2014-01-28

  Änglaögon
PÅ vandring genom livet, fint skrivet.
2014-01-28

  Palett
Fina tankar om vår väg genom livet !
2014-01-28

  Popangelov VIP
Klokt och mycket bra skrivet.
2014-01-27

    ej medlem längre
En tankevandring genom livet. Ja, ibland gäller det att se upp också!
Så trevligt diktat!

2014-01-27

  soligajag_1 VIP
Vilken underbar skildring av livet i olika skepnader!! Toppen !!
Njuter och myser som 'sjutton' av din härliga dikt!!
Spar som bokmärke!!
2014-01-27
  > Nästa text
< Föregående

Lindha W Gustavsson
Lindha W Gustavsson