Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(Marilyn Monroe)


Alla dessa sjukdomar

 

Så sjukt

alltså

Alla dessa sjukdomar

Fördömt alltså

Utan dom ens

 

Utan dom

vore en ju frisk

Men det står det kanske ej i lagen om

Friskdom

Vem har hört talas om det?

Barndom finns

Och ungdom

samt ålderdom

Och så sjukdom då

åh! 

Fördömt alltså

så dumt alltså

För dumt

 

Ta knäna

De knakar

Ta tårna

De trampas på

Ta magen

Den mullrar

Ta baken

Den brakar

Ta handen

Den håller hårt

Ta armen

Den arme

Ta skallen

Den skakar sig

Ta hakan

Den jakar sig

Ta blicken

Den bligar överallt ju

Ta näsan

Den nosar båd gott och ont ja

Ta ryggen

Den retas med sin stelhet

(men ryggar ej för nåt.. va ?)

Ta munnen

Den matar ut strunt ju

eller pratar väl också hörvärt då och nu

?

och tugget ifrån tänderna

kan man lyss till fast stängd den är

bak slutna läppars skans

 

Förresten

Vad är det då för fel på att ha en sådan kropp

Den verkar väl om än den stundtals värker 

(Det gör väl även mänskans själ?)

Tänk om man ej hade någon

Det vore nog ändå

Lite tomt

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Läst 510 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2014-01-28 16:06



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser
tycker om detta ...fantastiskt ord; friskdom
ofta "bör" vi fundera över vad dessa domar är...
2014-01-31

  Annie b'larsson VIP
Vad du gör: sälj inte din själ! Inte för allt porslin i Kina.

Man kan sannerligen bli ledsen på sjukdomar, inte minst våra vanligaste, som ibland till och med tar livet av oss. Om de inte fanns skulle vi leva för evigt.

En tung nöt att knäcka.

2014-01-29

  Lars Hedlin
Yes bra skapat ;)
2014-01-29

  Heikki Hellman
Tack för denna lustiga text,' en patients lexikon'. Nu när jag lever på pension och är inte mera i läkarjobb kan jag berätta dig mitt kätterska råd. Om du ville vara frisk skulle du ej träffa läkare därför att då du blir alltid på något sätt sjuk!
Högt blodtryck, för höga kolesterolvärden….. Ett jättefint foto har du funnit! Jag har sparat din text.
2014-01-29

  axveronika
Ja den var bra. Tänker på nått någon sa: den dag jag vaknar upp och inte har ont någonstans - då är jag väl död?
2014-01-28

  Ali D VIP
he he rolig text

och ja utan själ är vi tomma skal
2014-01-28

    ej medlem längre
Bra,charmig sak detta!
2014-01-28

  Bibbi VIP
Verkligt kul!
2014-01-28
  > Nästa text
< Föregående

Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)