Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

strömavbrott

Vi fick ett ganska långvarigt strömavbrott här i dagarna. Pumpen i den djupborrade brunnen stannade förstås och snart hade vi inget vatten i huset.

"Det gör inget" tänkte jag. "Vi har ju alternativ i den gamla grävda brunnen. Jag går dit och hämtar ".

Brunnen ligger nere i sluttningen. Jag släntrade glatt dit med en spann dinglande i handen. Lyfte av brunnslocket och kikade ner.
Men till min förvåning såg jag att brunnen hade sinat. Där fanns inget vatten. Skramlet från spannen ekade tomt.

"Uttömd källa" tänkte jag.
"Precis så känner jag mig själv idag. Som en sinad brunn. Symboliken är uppenbar".




Prosa av Ingmar Hård VIP
Läst 178 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-01-30 19:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP