Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
om att få sin barndom förstörd av sin styvmor och andra vuxna personer i sin närhet..att bli kränkt på ett sätt som gör att man förlorar sin självkänsla helt.


November barn

tunga moln över vintergatan idag och
jag kunde liksom glas
spricka och gå sönder

ser inget längre nu när mina ögon
blivit förblindade av ditt sätt att hantera allt
vackert som blir så fult

vill inte se det heller

du ska inte tro att du har makt
fast du tog dig innanför mitt skal för ett ögonblick
det är din sanning - inte min

genom mitt timglas har all sand redan passerat
och du är tillbaks på ruta ett

farväl Novemberbarn
du som väntade på regnet som aldrig föll
och vände om

adjö lilla barn som aldrig kom tillbaks

fjärilarna dansade runt elden tills den saktade falnade
men jag har redan gått och
du får ingen chans att förneka mig igen

jag har redan tagit mig hundra trappsteg härifrån
och sett hur det blåser på Jupiter

farväl Novemberbarn
du som landade på himlens mjukaste moln

adjö lilla barn

som tog dig till den plats där vinden vänt
där ingen kunde krossa din värld

lilla Novemberbarn




Fri vers av vargtass
Läst 375 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2014-01-30 17:19



Bookmark and Share


    ej medlem längre
"fjärilarna dansade runt elden tills den saktade falnade" Stort diktat!
2017-11-29

  Ninananonia VIP
Berör..
2014-04-11

  axveronika
Vilken energi och riktning i texten. Vilket flyt. Stark
2014-02-01

  Teresia Ridell
Isande, svidande starkt. "Det är din sanning-inte min";den frasen säger väldigt mycket.

2014-01-30

    fiskpinnen
du är inte ensam
2014-01-30

    ej medlem längre
vissa stycken sticker verkligen ut i sin briljans. "du som väntade på regnet som aldrig föll / och vände om" är min absoluta favorit. kan appliceras på många skeden i en människas liv. fint!

2014-01-30
  > Nästa text
< Föregående

vargtass
vargtass