Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Satt på papper 2014....


En reflektion i kvällningen om för stora kostymer




Ett lokalt countryband
med världsstjärnemaner
sjunger på svengelska i Blekingeradion
iförda stetsonhatt
och
en långhårig hårdrockspensionär
tjatar gamla trummeriter
floskler
o skrönor från förr

barnen utanför mitt fönster
har slutat leka
ägnar sig numera åt
shopping
mobiltelefoner
självsvält
plastikkirurgi
smink
kroppen och modetrender

en självgod amatörpoet
gnäller på omvärlden

ett parti i en valdebatt
som går kräftgång
med dalande siffror
med en blind o döv partiledare
i grönt
som ingen vill ha

en underdog med en affärsplan
kränger utanförskap
i parti o minut


sen kommer
den dagen
då vi alla
ligger
sida vid sida
med
eller
utan kostym
i en kall korridor
på bårhuset
med en lapp kring stortån

förbrödring




Fri vers av Bengt Lindell VIP
Läst 266 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-01-31 17:15



Bookmark and Share


  © anakreon VIP
En dagsvers så god som någon!
Calle
2014-01-31

  Larz Gustafsson VIP
"Vad hjälper det en människa om hon vinner hela världen men förlorar sin själ?" (Jesus)
Och det allra mest centrala är: Vad händer efter döden? Var tillbringar man evigheten?
2014-01-31
  > Nästa text
< Föregående

Bengt Lindell
Bengt Lindell VIP