Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blodsjälsblommor

Blodsjälsblommor tränger sig fram
genom sinnets jord och sprids som damm
Över hjärtats skrik i nattens drömmar
Där var enskild ljusfläck sliter sönder dess sömmar
Hjärtan i bön slits ut av klor och ersätts av tårar
Och pumpar i svarta gränder blod som bedårar.
Högt över himlen flyger stympade svanar
Vars blinda ögon omätliga avstånd anar,
Som flyger högt och ser vår nakenhet
Våra speglars skärvor, vår sorgsenhet
Ögon som faller som stjärnor bortom allt vi känner och vet
Fallande stjärnor i våra drömmars oändlighet.




Bunden vers (Rim) av Lethe
Läst 151 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-01-31 23:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lethe
Lethe