Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fristående stafett - etapp 2. Böjande av en båge till en annan båge. Bumerangen sänder jag vidare via Agnes P.


fegbåge, segbåge, ostbåge, lustbåge

Bågen låg kvar på ett koppartak
kände sig sliten och hopplöst slak
efter den stora prinsessfajten
mitt på centralaste hästsajten
hästen var borta och prinsen med
inte den ynkaste silversked
fanns att beskåda i efterhand
ingen prinsessas små sidenband
prydde den snökalla taknocken
bågen blev slö liksom latbocken
kände sig hes som de hostkassa
träet blev segt som en ostmassa
ostbågen fann en Estrellafamn
landade mjukt i en påses hamn
singlade sakta från taket ned
med sina vänner i lugn och fred


Bågarna landade lungt i snö
såg sig omkring, ville inte dö
de var ju unga och raska män
bäst före datum och färska än
tänk ifall nån ville äta dem?
eller dra ut dem och räta dem?


Världen låg där, framför fötterna
skulle de ta den från rötterna
eller från sidan med fint och list?


Ostbågen log, han var optimist.


 


 




Bunden vers av Nanna X
Läst 400 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2014-02-01 14:43



Bookmark and Share


  Stefan Albrektsson
Mmm, som sagt: ostbågar har en egen triangel i kostcirkeln! 300g-påsen ska helst ha öppnats 24 h innan förtäring, alla ska ha var sin påse (så undviker man bråk). Och så texten då: fantastiska flödande rim och rafflande action!!
2016-01-02

  lodjuret/seglare VIP
Imponerande i sanning
2014-03-07

  Anya VIP
En bågrik text....och ostbågar som är så GOTT!
2014-02-15

    Skaldekarl
Jag böjer mig i vördnad!
2014-02-05

  AgnesP
En fröjd av bågar. Tänk att det finns så många här i världen. Och dessa skrivna i bästa NannaX-stil.
2014-02-04

  TrollTörnTrappan VIP
Och att de ej passerat bäst-före-datumet är den bästa liknelsen /synergin!!
2014-02-04

  axveronika
WOW! så häftigt. Bara att åka med
2014-02-01

  TrollTörnTrappan VIP
Din mix av fantasi och logik fascinerar än en gång!! Denna bågböjning löste du på ett vis jag knappt kunde drömma om. Kommer hädanefter se ostbågar i ett annat sken :)
2014-02-01
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X