Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Läser dikten högt via spelaren längst upp till höger :)


Gå Ned

Upp stiger vår sol

den äger ingen

men vi säger vår

ändå

 

Ned skiner solens strålar

tar mark tar is

och snö den smälter

in i gröna mattan, ner i blåa djupa vatten

Ej ännu öppet

men täcket tunnare

Fast gräset lyser grönt nu redan

Det som ej var längesedan

som det låg dolt under det vita

 

Så hastigt alliting går

nu när det går emot vår!

Och fåglarna de ännu mera kvittrar

Nu för första gången deras sång så pigg i år!

 

I februari vintern börjar tyna bort

isen tinar, snön den töar

Det är som om den ändå varit ganska kort

Det går så fort!

 

Fast än kan snö ju åter falla

Men inte spelar det nån roll

Nu när vi på vårens doft och ljus fått smaka

så får vintern gärna vända tillbaka

en stund till tills att bladen blir så gröna

och klär då skönt på trädets bara grenar

 

Mot mitten av april

Då kan det vara dags, en gång till!

Men ljuset smyger in så härligt

var kväll allt senare det bliver

Och mörkret håller till om natten

 

Visst är det skönt att det går framåt

ständig strävan mot det ljusa varma!

(för oss människor..,vi arma)

 

 

Eva mca Eva Akinvall, 2014-02-03

 




Bunden vers av Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Läst 356 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2014-02-03 16:12



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Så vackert skaldat!
2014-02-12

  Lena Själsöga Keijser
vacker är din stämma
vacker är gåvan du skänker

tack
2014-02-08

    tramp
i dig bor och hörs vårens hoppfullhet riktigt bra
2014-02-06

  Frostflinga
Fint skrivit!
Nu välkomnar vi våren :)
2014-02-06

    Mia Sedvall
Skön att läsa..
2014-02-05

    ej medlem längre
Fint skrivet och vackert deklamerat.
2014-02-03

  Bibbi VIP
Så fint.
2014-02-03

  mickech
Ja det är skönt, mer ljus!
2014-02-03
  > Nästa text
< Föregående

Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)