Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 2 februari: Åklagare pressas i fallet Assange


Julian Assange

En positiv åtgärd

korten på bordet

Bryt dödläget

vi är det goda landet

 

Vi ska försöka

att undersöka

Att lösa problem

med sanningens emblem

 

Ett exceptionellt fall

behöver ett speciellt kall

Om vi vill vara rättvisans land

bevisar vi vad vi kan

 

I fallet Julian Assange

titta på Snowden och Manning

Självklart är han rädd för en orättvis behandling

han har ju sett den svensk-amerikanska maktens jakt-inblandning

 

Vad är det för fjantig stolthet

det var vi som skötte det klantigt

Han var inte förbjuden att åka

men plötsligt blev han en gifttårta

 

Trasiga kondomer

varför skulle Assange vilja ha barn

Med prostituerade skrattande damer

det här låter som falska anklagelser

 

Så lägg ner skiten eller åk dit herr åklagare

gör vad du kan och låtsas inte vara svagare

Man är oskyldig till man är rättsligt dömd

så låt inget förslag till lösning vara bortglömt

 

Sverige förstör kanske en oskyldig mans liv

ett allt vanligare problem i våra amerikanska fis-förnäma kliv

Så jag är inte förvånad över denna översittar-list

sanningar ska gömmas för att undvika folkets ris

 

 




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 177 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-02-03 15:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP