Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MJÖLKMORGON

Jag vaknade. Tittade ut genom fönstret.
Mjölkmorgon.
Hade ej väntat i början av februari.
Klimatet har ändrat.
Tecken på våren blir tidigare?
Klimatförändring, sägs det. Börjar tro på!

Gick ut och joggade med mina vovvar!
Trakter badar ” i mjölk”.
Vi sticker hål på den vita väggen!
Dimman är tjock, knappast ser genom den.
Vi möter stora klara ögonpar.
Billjus i dimma!

Morgonens färgpalett.
Från snövit till alla möjliga gråa toner.
Sommarens sköna björkar vid renar
spöklika risstatyer.
I björkkrona sitter
tre frackklädda skator,
de liksom skulle snusa vår i luften?

Snön smälter på vägen. Lervälling stänker.
Smutsiga bilar längtar redan efter makeup.
Mellan vägkant och hav
en uttorkad säv,
sävens små tofshuvud mot vit dimmvägg
en mjölkmorgonens ömma detalj.

Dimmig morgon, vänlig morgon,
känslig, nära dig, ännu närmare.
Avstånd krymper, nästan försvinner!
Mjukhet slätar ut spetsiga vinklar.
I dimma kan man sväva fritt som i en dröm!
Dimma är nära släkt till sagor.

© Heikki Hellman 2014-02-07




Fri vers av Heikki Hellman
Läst 316 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2014-02-07 13:34



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Jag känner verkligen igen det du skriver om, så har det varit mycket här där jag bor också...
2014-02-09

    ej medlem längre
Dimma är moln som inte orkar lyfta, en lustig lärdom om något så naturligt vackert.
Dimma har även en särskild doft utöver sin trolska egenskap.

Din text är allt utom höljd i dunkel och dimma, här kan läsaren en klarsynt man förnimma!

2014-02-07

  walborg
Så fint att läsa, vännen
2014-02-07

  Ponkla
Gillar beskrivningen av kemin i närvaro och i sin enkelhet, fint skrivet!
2014-02-07

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Din text börjar med en undran och sedan utvecklas till en mycket bra beskrivning av din promenad! Gillar mycket sista strofen...
2014-02-07

    ej medlem längre
Det är en konstig vinter i år, nyss var det isiga vindar och snö som drev ihop, och nu regnar det bort. Och dimmigt och disigt som du skriver om.
Fina beskrivningar av en februarimorgons promenad.
2014-02-07
  > Nästa text
< Föregående

Heikki Hellman
Heikki Hellman