Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
dialogicitet är som elektricitet


ett strå till stacken

Alla som samtalar bidrar med sitt strå till stacken
Här sitter jag och du och för ett samtal.
Jag med en människa och vän eller också
jag med mitt medvetande, som känner självet.

Allt för ytterligare en dialog. Allt hamnar på rätt plats.
Det nydiskade porslinet i köksskåpen,
kläderna i garderoben, böckerna i bokhyllan,
de ömma orden från ett hjärta.

Scenerna om Liv, hennes år på nacken,
det som har varit är gjort, nutid handlar dock mer
om vandringar i nuet och framtiden.

Scenerna om ett du utanför jaget.
Jaget står utanför Liv, som blir till.
Och det är som att prata till sig själv
och själva inlevelsen - Einfühlung
med både sig själv och andra.

Om att fostra och forma ett andra.
Om det som är och bör bli.
Och se händelser för vad de skulle kunna vara.








Fri vers (Fri form) av Annika Persson
Läst 201 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-02-14 23:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Annika Persson
Annika Persson