Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

du är som våren och allt som lyser

du är våren och allt som lyser som solen
och jag skiner upp av ljuset igen i en ny glädje
efter kalla vindar i vinterslån, nu vill jag öppna dörren
och gå ut för att se allt liv väckas

du är som fåglarna som flyger högt på himlen
jag ser de fria markerna och örnen som dyker efter mört
nu grönskar det efter gråheten över hus och träd
och jag ger mig ut för att vandra uti det fria en stund

du är som stjärnorna som lyser därute i natten
jag vaknar med allt och fylls upp av dig en tid som nu
efter att det vidunderliga verkat sova under jord som väsen
och jag känner mig inte längre ensam

sol fågel stjärna får mig att glömma allt som gör värker
härinne i bröstet, allt som så gärna krigar i vårt samhälle,
du är ljusa hjärtslag beredda till ett bevingat språng
här där jag går med naturen som ett enda äventyr






Fri vers (Fri form) av Annika Persson
Läst 224 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-02-16 13:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Annika Persson
Annika Persson