Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dikten läses högt för dig, av mig, via spelaren till höger under min bild.. :)


Bergrum

 

Utanför vindar viner

Djupt inunder, gammal magma

som stelnat länge sedan

till klippa kärv i mjuka former

Strävar stig att söka skydd

Kura skymning i vintertidens ide

Ihopkurad kropp under värmefäll

Mörka natten tänder stjärnor uppå himlapäll

Månens matta sken som i solens glans sig speglar

Ylar vargar fåglar ljuder sånger rop som över nejder ekar

 

Det är nu snart allting vänder

Ur vår sömn vi sakta vaknar

för att dagen åter möta

Samla sommarbären söta

Snön som smälter sig i bäckar blanda

Virvlande de utför branter dansa

Skummet yr och forsar brusa

Vilsam varsam blir vår vaknad

 

Bergrum

Djupt inunder gammal magma

som stelnat länge sedan

till klippa kärv i mjuka former

Ihopkurad kropp under värmefäll

Mörka natten tänder stjärnor uppå himlens päll

Månens matta sken som i solens glans sig speglar

 

Strax vi stiger ur vår sömn

Med nakna tår mot mjuka strån 

vi träder ut i vårens vakna dröm

Där solstrålar tinar tjälen

Och så värmer opp vår kropp

och själen

 

 Copyright©2014  Eva Akinvall
(emca)




Bunden vers av Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Läst 612 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2014-02-19 13:36



Bookmark and Share


  anathema VIP
Vackra allitterationer och rim. Gillar de mjuka men ändå mäktiga naturbilderna.
2014-03-11

  Bibbi VIP
Suveränt framställt i ord och bild.
2014-02-22

  Lena Själsöga Keijser
du skänker ett inlevande
smycke

Tack
2014-02-20

  walborg
Dikten ger fina associationer
2014-02-19

  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Hör lite ihop på något vis med min första idag, Jordvärme, så läs, och lyssna :) , även gärna på den, om du vill :)
2014-02-19

    ej medlem längre
Vilken tjusig grotta att krypa in i, spännande!
Och fint diktat.
2014-02-19
  > Nästa text
< Föregående

Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)