Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

LOTS KÄRA FRU


Hakan i handen
Tänker
Längtar
Undrar, är det över?
Har hållit mig kvar
för länge förut
inte märkt
när Guds ström
flyttat på sig
har jag stått kvar
torkat

Måste hitta flödet
vara i det
hela tiden
flyttar det på sig
måste jag med
inte bli stalagmit
stå kvar
och undra vad som hände

Kan skalda
om tomhet och torka
till självömkan
biter i sin svans

Flödet
Guds Andes flöde
där livet forsar fram
förändrar
förändringens strömmar
det är mitt
tjo hopp
och dudelidia

En stalagmit
är ett arkeologiskt fynd
som berättar om flöden
från förr
ärke ologiska
fynd

Jag vill vara
där det sker
där det händer
inte i fordom
Lite i nostalgin
är inte fel
det är inte det
Historien lär oss

Men andlig nostalgi
när den blir till
ynkedom
blir ett hyllande
av stalagmiten
istället för det
som skapat den.

Lots kära fru
är en saltstod nu




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 621 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-02-22 11:01



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Lots fru blev en saltstod för att hon såg sig tillbaka mot VÄRLDEN med saknad. Inte för att hon saknade någon tidigare väckelserörelse.
Jag är av den uppfattningen att man kan lära sig av föregående väckelser och behålla det goda.
Och visst kan jag sakna den tid då en viss rörelse inte fjäskade för och ingick allians med påvekyrkan...
2014-02-22

  Popangelov VIP
Mycket bra.
2014-02-22
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar