Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det hänger på dig


En röst

De avlar av sig 

Och vi ska betala

Tigger offentligt,

Men då kallas det gala

De sägs ju marknadsföra landet

Skakar några händer, klipper det där bandet...

Statsbesök och eriksgator

Så trevliga stunder hos någon diktator

Kramar hårt strukturer, så patriarkala

 

Knulla en flicka till kaffet ibland

Det gör väl varenda överklassman?

 

Svartögd och bister

Med nyförgylld gloria

Förtiger nazister

I obekväm historia 

Suggorna i stugorna näsorna snyter

Men den medellöse näven i fickan knyter

När pyntet vinkar från sin balkong

Och visar en ny kunglig fästing på gång

Det kostar oss en fet slant tror jag 

 

Det finns säkert ett SÄPO-register

För arga antirojalister

 

Som en åttioåring

I designerdräkt

Tronföljaren talar

Politiskt korrekt

Fattiga hjärntvättade fattiglappar

Skickar sen tonvis med dyra julklappar 

Vad gör det att vara fattig som en lus

Bara tänk att få gynna vårt kungahus

Med sin ständigt svällande släkt

 

Hur stora klyftor ska dela en nation

Innan folket gör blodig revolution

 

Jamen svenska folket

Hur tycker ni det går 

När i val efter val högern all makten får

Och när ni inser att det går på sne'

Då springer ni och röstar på SD(?)

Jag blir så trött när jag hör diskussionen

På jobbet, i affär'n, på stationen

Ett skrämmande valår i år...

 

 

Kan man bli annat än förbannad och besviken

När ett helt jävla folk skiter i politiken?




Bunden vers (Rim) av Solitaire VIP
Läst 302 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2014-02-22 16:41



Bookmark and Share


  Mike
Sjukt jäkla bra! Rimmen, flytet och dom sylvassa formuleringarna.
2014-02-24

    tramp
bravo rimmen sitter skönt och jag röstar alltid grönt .-)
2014-02-22
  > Nästa text
< Föregående

Solitaire
Solitaire VIP