Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett livets teaterstycke

 

 

Läs mina drömmar

kan knappt dem besinna

Om ynnest att få vara

en mans enda kvinna:

 

Få rusa en sommar

över hällar och äng

Känna längtan spira

över vår älskogs säng

 

Din famn mig famna

av ömkan och tröst

Få vila i styrka

när sinnet har höst

 

Smekas av händer

bekanta genom åren

Skall källor åter öppnas

av sav bestigas om våren

 

Som vinterns  kalla filt

har insikten upprört

Av bitterhetens visdom

har livet åter upphört!

 

Som årstidernas varv

Och evig föränderlighet

Känns hoppet hopplöst

likt  naturens förgänglighet

 

 




Fri vers av Agnes
Läst 667 gånger
Publicerad 2007-02-23 09:58



Bookmark and Share


  Skosnöret
Ah, ty så vackert och lyriskt poeterat! Denna var en riktigt goding...och jag tror jag bokmärker.... =)
2007-03-11

  Mikael Lövkvist
Välskaldat, välsmidet, och vackert beskrivet om din längtan.
2007-02-27

  Madjori
Mmmm...bara älskar denna dikten och rimmen sitter som en smäck!
2007-02-24

  frostyran
Den här är som... smultron, något man bara tycker om.
2007-02-24

  Lennart Ekman
O skogen vaknar av vårens ljus
till famntag grenarna sträcks efter
underbar poesi av Dig.
2007-02-23

    dermonds
längtan, längtan..........fin poesi!
2007-02-23

  Jojo
det är längtan det
och vacker poesi
2007-02-23
  > Nästa text
< Föregående

Agnes
Agnes