Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Se varandra

jag observerar
analyserar
ställer frågor
söker svar

jag ser dig
du står där vid sidan
så lång så rak

du tänker och talar
fast inte som jag

jag har fått ett brinnande intresse för dig
jag vet inte hur det kommer sig

du ser ju så ovanlig ut
absolut inte ful
bara inte min sort

sådana som du
håller människor som mig
väldigt kort

ni stöter bort oss
vi som talar och våga känna fritt
ni håller hårt
på mitt och ditt

ni verkar rädda
för människor
som ger och inte tar
ni ser inte kärleken
inte likheten
mellan ni
du och jag

men du såg mig
som du aldrig sett någon främling förut
våra ögon möttes
vi pratade endast någon minut

du sa att jag hjälpte dig
fick dig att känna dig fri
se annorlunda på
vi dom
och ni

du frågade hur jag blev sådan som jag är
jag talade till dig ungefär så här

jag lever som jag vill
jag lever som jag lär
jag lever i nuet
ser människor
för dem dom verkligen är

här står jag nu
framför dig
talar till någon som är så olik mig
det känns bra
för vi ser och förstår varann
vi alla
borde stanna upp ibland
och verkligen verkligen se varann
























Fri vers av Frostflinga
Läst 536 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2014-02-24 01:02



Bookmark and Share


  Chawa VIP
Lite som att se varandras själar... Fin och tänkvärd text som liksom bet sig fast!
2014-03-01

  Bo Himmelsbåge
En fin psykologisk skildring av vi dom och ni...! ...där vi kan stanna upp och förstå varandra även fast vi är så olika...
2014-03-01

  Maria T
Kärleken ser, lyssnar och handlar
2014-03-01

  ResenärGenomLivet VIP
Bra slut på en tänkvärd text...
2014-03-01

  louisegirl
Mycket bra skrivit!
Applåd!
2014-02-24

  Per "Läsaren" Sörqvist
som jag gillar den här
2014-02-24
  > Nästa text
< Föregående

Frostflinga
Frostflinga