Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Texten kom till när jag besökte Stockholm 22-23 februari 2014 Fotot har jag tagit vid ett tidigare besök i Gamla stan


I Gamla stan

Mellan de trånga gränderna i
Gamla stan dröjer sig historiens
vingslag kvar

Tankens upplevelse i sitt rätta
element framkallar bilder av
vardagen då för länge sen

Grisar bökar runt i avfallsfyllda
rännstenar som sprider kväljande
dofter i sommarvärmen

Träkärror lastade med ris kol och
ved körs fram av trasigt klädda o
barfota män med sorgsen blick

Lortiga sjuka barn leker på de
kullerstenslagda smala gatorna -
och kvinnor med sina ok vaggar
fram sedan de i hinkar hämtat
vatten vid torgets pump

Jag ”vaknar upp” och vänder åter
till nuet – men vet att mina ”bilder”
en gång varit högst verkliga….

Tack för din historia Stockholm!





Fri vers av Lindha W Gustavsson
Läst 346 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-02-24 13:43



Bookmark and Share


  Nina.H
Ljuvlig historieskildring!
2014-03-04

  ResenärGenomLivet VIP
Historia betyder mycket för vårt nu...fint skrivet...
2014-03-01

  Palett
En fin beskrivning av människors liv för längevsedan
2014-02-24

    ej medlem längre
Konstigt att tänka på att så har det varit en gång för längesedan.
Fint diktat!
2014-02-24

  Lars Hedlin
VAckert beskrivet!
2014-02-24

  Ljusletaren
Absolut sant det du säger ;.)
Tack för ord, bild och scener sen förr/kram
2014-02-24
  > Nästa text
< Föregående

Lindha W Gustavsson
Lindha W Gustavsson