Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

NATTEN

Jag älskar natten
Dess rytm och puls
Allting stannar
Stadens persienner
blinkar sömndrucket

Trafiken segnar till
Stadens vener 
pumpar långsammare
Rösterna tystnar
Lamporna flimrar

Propagandaapparaten
håller käften en stund
Tidningarna trycks
Påverkarna slumrar
Politiken har paus

Slöddret kryper fram
beväpnade med kofötter
våld och vapen
Ensamma kvinnor
raskar rädda hemåt

I mörkret kommer
kreativitetens ljus
Jag kan höra
alla de lågmälda
själens signaler

Toner och ord
strömmar fram
som ett porlande flöde
Luften är fri 
och ofördärvad

Natten är en paradox
Sida vid sida
med våld och död
flödar kreativiteten
och föder fram nytt liv

Jag älskar natten
som sveper sig om mig
likt en värmande filt
I vargtimmen väver jag
trådarna blir en gobeläng

Morgonen kommer
jag stänger min dator
I natt har jag fått
I natt har jag fött
I natt har jag varit




Fri vers (Fri form) av Voxxa
Läst 366 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-02-24 22:52



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser

i natten skärps våra sinnen
stjärnor visar oss det vi är
2014-03-01
  > Nästa text
< Föregående

Voxxa
Voxxa