Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ibland känner jag mig så less på denna nyliberalism som evangeliserar för Mammon. Så less på att höra att utan företagare går Sverige inte runt, att vi bör skära ner på våra lönekrav och konsumera mera. Det känns som om man lever i ett Metropolis där mäns


METROPOLIS

METROPOLIS

 Bli framgångsrik även du
Du är inte trött och slut
Du har bara inte hittat
nycklarna till din dolda potential

 Blir rik även om du inte kommer
från en välbärgad överklassfamilj
Du har bara inte lärt dig att trampa
på ditt samvete och gå över lik

 Bli smal, också Du kan få chansen
att se ut som alla vi andra vill
Att konsumtionssamhället fått dig
att äta dig tjock hör inte hit

 Är du sjuk har vi pillerterapier
Är du ledsen har vi ockrande psykologer
Du är bestämt att bli en övermänniska
efter neonazistiska idealkoncept

 En sak är tydlig och uppenbar
du kommer aldrig duga som du är
Du kan – och ska – göras om
vare sig du vill det eller ej 

I Metropolis kan allting köpas
från ansiktslyftning till kroppsdelar
Vi aborterar de icke önskvärda
De kvarvarande görs om till oigenkännlighet

… Sieg……… Heil!!




Fri vers (Fri form) av Voxxa
Läst 337 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-12-08 23:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Voxxa
Voxxa