Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ARBETETS VILLKOR

Arbetets villkor
 så hårda, så orättvisa
Du bara ger och ger
ända tills din kropp ger upp
och du inte har mer över

Du blir en belastning
någon som ska vårdas
När du inte är lönsam
Du är någon man ser ner på
någon man föraktar

Jag hörde de gamla
tala om hederlighet
Arbetarnas integritet
"En arbetare lurar aldrig
en annan arbetare"…

"Krig är det bara
de rika som vill ha
bara de tjänar på det
Ingen arbetare
skjuter på en annan arbetare"…

Företag uppskattar lojalitet
Jag köpte alltihop 
med krok, flöte och sänke
Jobbade över vässade mig
gav hundra procent

Folk  skrattade hånfullt
när jag satt kvar och jobbade
De sket själva i hur det gick
om så firman stod i brand
så skulle de gå hem på minuten

Jag lagrade övertid 
ända tills jag var
tvungen att ta ut den
Men det fanns ingen
möjlighet att ta semester

Så där slängde jag bort
de timmar jag offrat
Barnens unga år flöt
oåterkalleliga ner i slasken
allt som återstod var… tomhet

Jag märkte att ju mer jag gav
desto värre kritiserad blev jag
Ju större offer desto mer dissad
Ju trognare desto mer misstänkliggjord
Ju mer underdånig desto mer förtryckt

Idag inser jag hur blåst jag blev
utnyttjad och våldtagen av kapitalet
De som med patos manade till arbetsmoral
var precis samma människor som…
var helt i avsaknad av den




Fri vers (Fri form) av Voxxa
Läst 503 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-02-25 01:45



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Den bästa texten här på mycket mycket länge. Bokmärks. Tack !
2014-02-25
  > Nästa text
< Föregående

Voxxa
Voxxa