Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lite ironi med små faktiska plättar innuti.


EN DRYG SKIT (På Kärlekens Hav)


Du irriterar dig
då blir jag irriterad
och det irriterar
du dig på
och så håller vi på
sådär
som ett gift par.

Du är ett gränsfall
jag invandrare
med svensk bakgrund
från Fjollmarken
Lappasjärvi
du Kronomarken.

Har du tagit mig i båten
så får du ro mig i land,
om du inte vill ha mig
mä längre.
Har du rott ut med mig
på Kärlekens Hav
så är det bara så...

Jag vet vart jag är.
Är du vilse,
så är det din sak,
men jag kan visa dig vägen.
Vart vill du?

Du kanske tycker
jag är en dryg skit
men jag kan navigera,
vill hjälpa om du vill.

Klart akter om tvärs.
Giv Akt! Hissa gösen och flaggen
och så vidare
i all oändlighet
tills man går på grund
i kvav
på Kärlekens Hav.




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 306 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-02-27 11:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar