Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vingklippta segel

I tjärnens mörka djup
finns inga doftrosor
svart iskallt vatten
förborgar dock en gåta
här simmar de fredlösa
vid spelmannens revir
när näckens vildtoner
får vågorna att gråta

Svarta vågor kluckar
i strandkantens puls
rader i ett vågskvalp
berättar en anekdot
vingklippta syns seglen
där örnen har landat
skeppsbrutna master
vid torrsprucken båt

På Kommandobryggan
står det segslitna livet
berättar om seglatser
på ödslighetens vatten
hemvävda historier
omkullvräkta sjömän
vågorna bär svaret
på viskningen i natten

I sagans dunkla värld
göms dolda hemligheter
där skeppen utan segel
aldrig når sin hamn
sjömännen från tjärnen
får aldrig mönstra av
i den olästa loggboken
står tydligt deras namn




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 448 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2014-03-01 21:16



Bookmark and Share


  Siggesdotter
Du skriver så bra....och sätter igång fantasin...
2014-03-02

  anits VIP
Så fint och gripande skaldat.
2014-03-02

  Carina Bendix
Mycket vackert..och magiskt..
2014-03-01

    ej medlem längre
En mycket berörande text, helt magiskt förmedlat
2014-03-01

    ej medlem längre
Mmm... Som vågor över mörka vatten, skall jag berätta för dig.
(gillar första strofen, underbar).
2014-03-01

  Eva Langrath VIP
Berör mig starkt.
2014-03-01
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO