Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En poets sinnestämning

För oss poeter är det lätt att vara emo
Jag antar att vi känner och tänker för mycket
men det är omodernt med randiga handleder
och vi är ändå för smarta för sånt
Så vi döljer vårt svenska tungsinne
med fyndiga formuleringar och sarkastiska observationer
om hur allting är
För det är omoderna att vara emo
och medan männen mjuknar måste vi kvinnor hårdna
det kallas feminism
och varje kvinna som klagar på det är en förrädare
Så jag ler mest hela tiden
det har jag alltid gjort
det är inte falskhet
det är bara inte hela sanningen
liksom fyndiga formuleringar
och sarkastiska observationer
inte är hela sanningen
Men det är omodernt med sanning
nästa lika omodernt som med poesi
och det är ju också i de det omoderna,
bortglömda,
vi poeter trivs bäst
Men det är inne att vara ute
så till och med utanförskapet har tagits i från oss
Det är omodernt att vara emo
så vi återanvänder fyndiga poetiska klyschor ett tag till
Det gör inget
Det är inne med recycling




Fri vers av Toalettpoeten
Läst 257 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-03-03 21:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Toalettpoeten
Toalettpoeten