Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Någon skrev om husdjur + Dagboken 7/3 2014

 

Någon skrev om husdjur

hund eller katt

De var bra för det spräckte

ego-bubblan

 

Jag har en viss förståelse

för uppfattningen men

föredrar nog att leva utan

 

Dagboken 7/3  2014:

Trött av och på. Jobbat mycket,

behöver hinna ikapp mig själv.

Väntar otåligt på läkarbesked.

Glad för försäkringskassans

bidrag till mina nya tänder.

Sover bäst som siesta, svårare

att somna på kvällen.

Aptiten bättre, gått upp ett par kilo.

Snart blir det ett nostalgitripp till Berlin,

har inte vari där på över tjugo år.

Hunden sjuk, tumörer i flera organ,

lever ett år till enligt veterinären.

Jag har växlat ned till nikotinsvagaste

cigaretten, och dricker inte vin till vardags.

Träffar min yngsta dotter på ett wienercafé,

hälsar till exet. Skrivandet har gått i stå,

hittar varken form eller innehåll.

Klarinetten ligger kvar i fodralet.




Fri vers (Prosapoesi) av Fredrik P. VIP
Läst 184 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-03-07 22:45



Bookmark and Share


  Nina.H
Många känslor som berör och vissa kan vara så igenkännande.. mycket bra skrivet!
2014-03-14
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik P.
Fredrik P. VIP