Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Låt smutsen skrubba dig ren


Livet är att lida
sa du
och tände en cigarett
Den glödde i mörkret
Jag kommer knappt ihåg dig
Du bodde i
ett tvåvåningshus
utan trappor
och med en brandstege
som ledde in i elden

Sörj inte asfalten
som sprack
där ingen längre går
Du kämpade
tills dödsrosslingarna
stod dig upp till halsen
Innan jag visste ordet av
satt du där på balkongen
och kom inte ihåg
vem som släckte lyktan

Gå in och dö
min vän
Du visste ju sällan
om du redan var död
när du vaknade om natten
Stäng av vattenkranen
låt smutsen
skrubba dig ren
Jag ska sörja din grav
men aldrig att du levde




Fri vers av Drömfångare
Läst 589 gånger och applåderad av 33 personer
Publicerad 2014-03-08 21:27



Bookmark and Share


  aol
Knivstakuppen berörande poesi bokmärkesstatus
2014-08-29

  Connie
Stark berörande!
2014-08-29

  Yvonne Vigstrand
Så starka ord ! De går rakt in i hjärtat o mellangärdet. Bokmärkes !
2014-06-24

  Nolltillhundra
Älskar så himla mycket <3333333!!!
2014-06-12

  Rozsi.kovacs

en knivskarp text som biter sig in
2014-03-09

    ej medlem längre
Dynamisk text som lovar mer och vars innehåll är grund för samtal vid tända ljus.
2014-03-09

  livets_vår_51
farligt å röka oxå
2014-03-08

  livets_vår_51
livet är ibland att åka skida oxå
2014-03-08
  > Nästa text
< Föregående

Drömfångare
Drömfångare