Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Uteliggarens epistel

Nu tänder de i spisen
i huset mitt emot
här ute är det kallt
vid uteliggarnas park
Ett hem fyllt av kärlek
på andra sidan gatan
när skymningen faller
man måste vara stark

En plats fylld av oro
när skuggorna tar vid
i parken lever hoppet
som en vy i fantasin
Orosmolnen växer
som gråa penseldrag
och tvivlet bär smaker
likt ett surt årgångsvin

Ensamhetens gissel
tär där i natten
hungern är en plåga
så svår att förklara
På andra sidan gatan
brinner ljus för kärlek
ömhet och berörring
så lätt att besvara

Gryning över staden
parken bär sin plåga
i huset fyllt av värme
tas spännande kliv
Tristessen den lamslår
uteliggarens dilemma
och kylslagen terräng
tar hårt på sargat liv

Vardagslivet konverserar
kring välbärgad enhet
befintliga drömmar
den rike mannens chans
Luftslotten i parken
byggd på osäker grund
livet för den utslagne
som en dödande lans




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 460 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2014-03-10 22:06



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Sorgliga ord som känns...
2014-03-12

  Marianne Räf
Starkt berörande.
2014-03-11

  Chawa VIP
Berörande ord som känns...
2014-03-11

  Lärling
Mycket fint och tänkvärt skrivet!
2014-03-11

  Eva Helene VIP
Så väl beskriven vardag ställd i belysningen av en helt annan. Bra!
2014-03-11

  Bo Himmelsbåge
Inlevelsefullt o fint skrivet om den utslagnes hårda lott!
2014-03-11

    ej medlem längre
Det är hemskt att det ska finnas de som tvingas ligga ute, och svälta och fara illa. Mycket bra skrivet!
2014-03-11

  anits VIP
Bra skrivet om något som är så sorglig
något som inte borde finnas i det här landet.
2014-03-11

    ej medlem längre
En text som skildrar verkligheten för många människor. Bra tema du tar upp, ska det behöva vara så här eländigt?
2014-03-10

  Carina Bendix
Mycket välskriven, sorglig och stark text.
2014-03-10
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO