Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Systrar

Där bäcken rinner stilla
kan man se dem stå
och kisa mot himlen
när den är alldeles blå

Systrarna i backen
med klänningar gröna
ger av sin glädje
kring solstrålar sköna

Nyans i vitt och blått
en vårens elegans
naturliga känslor
i all sin sköna glans

Systrarna på ängen
med våren kom de dit
då snön smälte bort
de bjöd en sann invit

Tvillingsystrar är de
i regnbågens kulör
vackerheten bär de
en skönhet som berör

De finns där hela våren
och roar oss så lätt
plockas de med kärlek
blir de en söt bukett

Med sommarens vindar
de går till stillsam ro
och att de kommer åter
är något man vill tro




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 943 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2014-03-14 18:40



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Väldigt fint och fyndigt! :)
2014-03-17

  Angel of love
Så himla vackert.
2014-03-17

    ej medlem längre
"Systrarna i backen"
Fenomenalt!
2014-03-15

  Eva Helene VIP
Fint systerskap här!
2014-03-15

  WyS VIP
SÖT!
2014-03-15

  ResenärGenomLivet VIP
Åh så vackert...njuter av att läsa din fina dikt...
2014-03-15

  Chawa VIP
Åh så fint du väver orden om vårens vackraste systrar!
2014-03-15

  anits VIP
Din fina dikt väcker vårkänslor
trots att snön yr utanför
mitt fönster
2014-03-15

  Änglaögon
Vårkänsla i din fina text.
2014-03-14

  Bo Himmelsbåge
Ett fint rimmat vårtecken o vårhälsning! Vi hoppas att systrarna snart ska lysa oss med sin fägring!

Sparar denna dikt som en eternell i min blomkorg!
2014-03-14

    ej medlem längre
Härlig dikt till vårens ära
2014-03-14

  bumerang

Sippornas kärleksfullhet
- för oss att njuta.
Tacksamhet över skönhet
I livets olika skeden.

2014-03-14

    ej medlem längre
rader som väcker vårkänslor - fint..
2014-03-14

  Marianne Räf
Så fint att likna de där
blommorna vid systrar!
2014-03-14

  Hans Christian
Underbart smekande ord...man blir lite varmare i själen. Bokmärke :-) tack för denna läsning.
2014-03-14

    ej medlem längre
Du målar känslor med dina fina ord.

2014-03-14

    Birgersdotter VIP
vacker och vårligt
2014-03-14
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO