Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
http://www.youtube.com/watch?v=EV4Rmb_IIhk - Eivør Pálsdóttir; Trøllabundin


skinnad; varje ord du sa

 

 

som när djuren vandrar över skinnet och stegen dröjer kvar
så låter vi orden i ljud vandra

för att sen landa i tystnad

i eftertankens kvarliggande rytm
och trumma länge 

länge än

för minnet kan töjas
pulsen böjas
trygghetens brist kan beslöjas med ljud

 

och vi låter dem låta och håller om och omkring
låter dem leva som inom en ring

dröja i hud
bundna vid livsram
fångande nedslagna som för att stanna

 

trolltrumma orden 
skinnad och nött 

besinnar den puls som genar förstrött
nött
av nyckernas ryck

och djuren som skenar

 

trolltrumma 
trolltrumma
trolltrumma

enar

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 151 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-03-11 23:47



Bookmark and Share


  Hans Christian
Vilken härlig mystik i denna dikt. Kram o tack.
2014-03-12
  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri