Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bakom murarna

Stjärnorna kryper
genom livets garderob
ljuset smeker stilla
kring orörda kostymer
bilderna talar tydligt
om livet bakom murar
doften är outhärdlig
som dyra parfymer

Cigarettröken stiger
mot vittrad tegelvägg
de smutsiga glasrutorna
lämnar ångor av ljus
den fängslade poeten
skriver sina memoarer
när tårarnas vägg
liknar nymalet grus

Blyertspennan rör sig
genom livets garderob
bokstäverna marscherar
på tyngdlösa pappersark
nyanser av askgrått
tonar upp sig så sakta
bakom mörka glasögon
måste själen vara stark

Timglaset rinner
men tiden står stilla
murarna ska rämna
som skymningen önskar
en sista mening
i en bok med läderband
poeten mot friheten
när morgonen grönskar




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 397 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2014-03-15 01:43



Bookmark and Share


  H.C.B
Man ska kanske inte tro allt för gott om sig själv. Man ska nog inte tro man är bäst i något avseende. Tar skydd bakom murarna och inser mig besegrad. Du är poet. Riktig sådan.
2014-04-18

  Lars Hedlin
Vackert!
2014-03-17

  anits VIP
Så fin skrivet som alltid, dina ord berör
och fångar mig som läser.
2014-03-17

  Carina Bendix
Bra skrivet!
2014-03-15

    ej medlem längre
Starkt berörande är dina ord och inte minst det som sägs mellan raderna.
2014-03-15

  Anya VIP
Tycker om metaforerna i denna som för mig påtalar att det skrivande diktarjaget våndas med sina memoarer. Slutet ger ljusning när murarna rämnar.
2014-03-15

    ej medlem längre
Otroligt bra med fantastiska rim..
2014-03-15

    ej medlem längre
Helt magiskt skrivet om att befinna sig i samhällets utkant och känna att man inget är värd och att trevande söka friheten.
2014-03-15

  Marianne Räf
Fantastiskt bra! Bakom murar
sitter väl de på hispor och kåkar.
Men även andra kan känna så
om livet, kanske...
2014-03-15
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO