Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Musik

Pianot bjuder toner
ur svart och vit tangent
de svävar som i dansen
lätta som en fjäder
stycket som spelas
det sprider sin arom
en doft ur livets goda
som nytvättade kläder

Musiken är min kärlek
och blir mitt enda allt
tonerna min framtid
när själen har det kallt

Grammofonen spelar
musik som gör sig bra
en blandning av stilar
som alla vill höra
tonerna är klassiska
och mjuka är balladerna
texterna bär känsla
vill gärna så beröra

Musiken är min kärlek
och blir mitt enda allt
tonerna min framtid
när själen har det kallt

Konserten når örat
för dem som vill bli road
gitarr och vilda trummor
blir känslosam musik
trumpeten mellan varven
får spelrum ganska fritt
ett konstverk i toner
ja nästan som batik

Musiken är min kärlek
och blir mitt enda allt
tonerna min framtid
när själen har det kallt




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 483 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2014-03-15 21:05



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Så sant...musiken får oss att må gott...härlig text...
2014-03-17

  Lars Hedlin
Bra skriftat!
2014-03-17

  anits VIP
Så sant och berörande skrivet.
2014-03-17

  Chawa VIP
"...Musiken är min kärlek/och blir mitt ända allt/tonerna min framtid/när själen har det kallt..." - mycket fint som gick rakt in i mitt bultande musikhjärta!

2014-03-16

  Bo Himmelsbåge
Ja, musik är mitt allt, åsså... så den här gillar jag mycket! Fint rimmad å med känsla å mening!

Sparas i min Jukebox!
2014-03-16

  Marianne Räf
Trevligt om musik, som nog
många skriver under på! :D
2014-03-15

  Eva Helene VIP
Ja, så sant!
2014-03-15

  thyra
Fina rim om musikens viktigaste egenskap som tröst för själen. Fint!
2014-03-15

    ej medlem längre
En text som lyfter fram glädjen från en sorgsen själ
2014-03-15

  Carina Bendix
Jättefint skrivet om den älskade musiken.
2014-03-15
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO