Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det är skamligt av migrationsverket att utvisa oskyldiga barn till en oviss framtid. Det är svårt att acceptera den behandlingen av människor. Så blir det mera av om SD får större utrymme i politiken.


Flickan i hagen

Så söt med långa flätor
ett vackert kolsvart hår
en klänning som är gul
där vädret andas vår

På gårdsplanen hon leker
när skoldagen är över
hon hoppar rep och hage
precis det hon behöver

Hon är som alla andra
men ingen annan vet
att djupt där i själen
det bor en hemlighet

Hon önskar att leken
nog aldrig ska ta slut
i går fick hon ett brev
att hon ska visas ut

Hon föddes här i landet
men mor och far är döda
en släkting till familjen
har givit henne föda

Här trivs hon riktigt bra
är trygg här i stan
men nu ska hon förvisas
bort till Afghanistan

Ett land borta i fjärran
där ingen hon känner
där bor ingen framtid
och där finns inga vänner

På vägen mot sitt hem
man hör hur hon gråter
till skolan med vänner
hon aldrig kommer åter

I morgon ska hon resa
till otrygghetens land
det darrar av rädsla
vid hennes lilla hand




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 448 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2014-03-15 22:28



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Usch...din text känns nästan för mycket...men det är viktigt att ta upp...
2014-03-17

  Lars Hedlin
En text som berör!
2014-03-17

  anits VIP
Starkt skrivet, gör ont att läsa hur ensamma flyktingbarn behandlas i vårt land.
2014-03-17

  Eva Langrath VIP
Stark beskrivning av hur vi behandlar ensamma barn i vårt land.
2014-03-16

    ej medlem längre
Viktiga och starka ord!
2014-03-16

    ej medlem längre
Gör ont i hjärtat att läsa - berörande text..
2014-03-16

  Bo Himmelsbåge
Hemskt att just oskylda barn måste lida för våra trångsynta politikers skull! Att utvisa ett barn, som varken har rötter eller känsla, till ett främmande lands helvete, bara för att föräldrarna råkat vara födda här i vårt land, borde vara straffbart! Skicka ditt politikerna istället!!!
2014-03-16

    ej medlem längre
Viktig text i dagens Sverige där oskyldiga människor förföljs och där vår vardag tenderar att bli mer och mer egenfixerad.
2014-03-16

  Marianne Räf
Bra beskrivning på ett stort problem.
Så hemskt att måsta lämna paradiset!
För ett osäkert öde i helvetet.-
2014-03-15

    tramp
starkt
2014-03-15
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO