Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Eget foto, rökbastu i eftervintrigt landskap, under natten har snöat, takskägget igenfruset, istappar.


EFTERVINTER

Jag höll på att inte tro mina ögon i morse!
Igår kväll dominerade vårdofter,
nu råder på nytt vinterväder?
Vit ren snö överallt.
Varma solstrålar smeker inte mina kinder,
nu kniper en sibirisk vind.
Solen håller sig gömd, trivs i moln
Inget fågelkvitter, tillfällig förlamning,
jag kan inte mera fråga dem om nyheter!
Mina läppar möter en snöig kvist,
blåser bort snön, blottar
små frysande vårliga knoppar.
Takskägg gråter inte mera av glädje,
fruset igen.
Bakslag i vädret kan göra oss deppade
men våren är dock nära, kommer på nytt,
när allt kommer omkring ger sig vintern.

© Heikki Hellman 2014-03-15




Fri vers av Heikki Hellman
Läst 339 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2014-03-16 06:56



Bookmark and Share


  Palett
Fin bild av naturens nycker, ett litet bakslag, men våren är ändå på väg - förkunnar talgoxen när solen tittar fram.
2014-03-20

  b.c.
du har så rätt, till slut ger sig vintern.. fint skrivet!
2014-03-18

  ResenärGenomLivet VIP
Jaa...till slut får vintern ge sej...det är bara att hålla ut...
2014-03-17

    ej medlem längre
Nordanvinden har slitit oss itu denna helg som just avslutats och idag vaknar jag till ymnigt snöfall - i sidled...att fäktas mot Bore kräver hopp och vetskap att vårens värme bara bidar sin tid
2014-03-17

  Eva Langrath VIP
Fin naturfotografi känns som att bevittna en scen i en film.
2014-03-16

  walborg
Tröstande, hoppfulla bilder
2014-03-16

  aol
din fina väderrapport andas ändå vår,
2014-03-16

  Linda CH VIP
En poetisk väderrapport i eftervinterns tid.
2014-03-16

    ej medlem längre
En vacker text och en vacker bild.
2014-03-16

  Bo Himmelsbåge
Tråkigt med ett tillfälligt bakslag för våren o frysta är takskäggets tårar igen...
men vi befinner oss bara i mars månad än...
o Kung Bore har fortfarande kvar sin förlamande andedräkt av is o snö ...
men snart får även han lägga sig ner
o gråta o dö...
2014-03-16

  Chawa VIP
Ja ibland blir det bakslag som nog var väntad... Tack för din poetiska väderrapport som andas hopp om en stundande vår!
2014-03-16

  Alva Johnsson VIP

"Takskägget gråter inte längre av glädje"
Skön poesi! Går direkt till hjärtat.
Du är duktig på att klä naturen i ord.
2014-03-16

    ej medlem längre
Vi får trösta oss med att snön smälter snart undan. Bara solen skiner så blir den borta.
2014-03-16
  > Nästa text
< Föregående

Heikki Hellman
Heikki Hellman