Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aftonbladet 14 Mars: Tvååring bötfälld - för fortkörning


Polis bötfäller leksaksbilar "En Reinfeldtsk realitet"

 

Nu blommar det i polisrabatten

alla fastnar i fortkörningstratten

Nu jagas även fartdårar i leksaksbilar

i inkomstbötesbevattningens nya stil

 

När lagens långa arm slår till

ska bovar och tvååringar akta sig

Hastigheten ska stå nästan still

annars bötfäller snutens tuffingar dig

 

Hoppas inte polisen i Sveriges Gävle ser detta

där de bötfäller långsamma bilister i sin vendetta

Då måste alla låsa in sina barn som kan gå

i alla fall deras leksaker med hjul på

 

Och om ni nu trodde detta var en saga

för att ert inre behaga

Så hade ni fel

detta var en ”Reinfeldtsk realitet”

 

Vad är då en ”Reinfeldtsk realitet” frågar ni då

det är ett utryck som jag kom på helt apropå

Betyder att man bestraffar allt

som är potentiellt möjligt att inkludera inom sanningens synsätt

 

En leksaksbil är ingen förmildrande omständighet

då fartresurser finns

En sjukdom är ingen förmildrande omständighet

då restarbetsförmåga finns

 

Att du bara är två år är ingen förmildrande omständighet

du körde för fort

Att du är blind och döv ingen förmildrande omständighet

du kan fortfarande visa din avsky med spott




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 441 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-03-16 09:57



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Hur kan en leksaksbil köra för fort då, det är säkert bara ett sätt att få in mer pengar.
2014-03-16
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP