Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett enda liv


Ett enda liv
det är vad du får
ett perspektiv
på timmar o år
ett enda hjärta
en enda själ
en enda chans
att
förvalta det väl

Ett enda liv
det är vad du fått
som tidsfördriv
ur ont o ur gott
vår o vinter
sommar o höst
en enda chans
att
höja din röst

En enda kropp
det är vad du får
i tidens lopp
där Gudarna rår
en enda stund
ett ögonblick
en enda chans
var
allt du fick

Bs-06













Fri vers av Bodil Sandberg
Läst 413 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-03-20 18:17



Bookmark and Share


  Teresia Ridell
Ja nog är det så !
Visst borde man tänka på det/men ibland gör tanken mig bara ännu mer stressad !
2006-03-21

  Rune Thorsell
Hej Bodil!

Så enkelt och så skenbart självklart men dock så djupt och klokt tänkt! Vad man kunde tillägga är, att det inte bara är jag/Du som reser på enkel biljett. Det gör även alla andra. Vi bör tänka först och agera sedan. Den jag i dag bad fara åt helvete, kan vara död i morgon. Vart vänder jag mig då med mina försök till försoning?

Som talesman för The Bodil Fan Club ber jag Dig skriva mera och fortsätta utnyttja hela Ditt spektrum - från burleskaste fars till smärtsammaste vemod.

Kram! Rune.
2006-03-20

  DanSan
Ja , jag säger ju det Lev i dag i morgon kan det vara försent!
En underbar dikt om den gåvan vi alla har fått!!!
2006-03-20

    steffe struts
förgänglighet, åldrandet smyger sig på

sorlig, vacker och tänkvärd!

stefan
2006-03-20

  Anders P VIP
dina betraktelser andas på samma gång förtröstan och vemod. lite som en vaggvisa
2006-03-20

  Ingrid Nilsson
Att få ett liv,det är inte lite, det och göra ngt. bra av det,det vill väl varenda människa. Fint rimmat o tänkvärda ord.
2006-03-20
  > Nästa text
< Föregående

Bodil Sandberg
Bodil Sandberg