Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
gammal ångest blir som ny


Jag hatar Astrid Lindgren

det finns en bild av min barndom
en aning av en ljushet
en aning av ett mörker
i mörkret finns flera av Astrid Lindgrens figurer
Pippi förbannade Pippi jag hatade Pippi
jag höll på Pruseluskan och hoppades Pippi skulle
komma på barnhem
ännu värre var Pelle i Saltkråkan
hans fula uppsyn gud vad jag hatade Pelle i Saltkråkan
och Tjorven som retade farbror Melker som jag också hatade
båda två fy fan vad jag hatade Malin och Stina
alla Astrid Lindgrens figurer var vedervärdiga men perfekta som
hatobjekt Bröderna Lejonhjärta med sin patetiska död
Madicken och Lisabet fick mig att spy
men värst av alla (jag orkar inte nämna alla) var Karlsson
på taket mobbarnas mobbare om jag träffat Karlsson hade
jag dödat honom med en kökskniv tack vare Astrid Lindgren
och Karlsson på taket blev jag medveten om att jag ville döda
eller på grund av men det finns en figur tror jag vänta nu
en figur som gav mig tröst nää det gör det inte
ingen ingen ingen av Astrid Lindgrens fascistoida figurer
gav mig tröst bara ångest och dåligt humör
som tur var fanns Staffan Westerberg




Fri vers av Eiler Lindh
Läst 1426 gånger
Publicerad 2006-03-20 20:01



Bookmark and Share


  Netza
hahaha!
2007-09-20

    eva m h
Finns det någon som älskar Karlsson på taket ? Jo kanske mobbarna har honom som idol. Annars har jag nog inte så mycket hat i mig vad det gäller de nämnda Lindgren-figurerna. Och Staffan Westerberg var jag nog för gammal för!
2006-11-07

  madinsane
jag älskade dem båda..
mer astrid och staffan åt folket!
2006-07-18

  Jessi
Jag hatar inte Astrid däremot Staffan!!! Förstörde hela min generation =(
2006-04-19

  Helene Månsson
Staffan skrämde mig totalt! /Helene
2006-04-10

  K*
HAHA - tack för denna uppfriskande läsning - jagh håller verkligen med dig om Karlsson på taket - en riktigt obehaglig jävel det där - och ja , tacka vet jag Staffan Westerberg
2006-03-29

  Kajsabajsa
Okej! Staffan! Han är väl någon som har förstört en hel generation! Vilse i pannkakan!!! Jag tycker att du har skrivit en roligt text som fick mej att sätta kaffet i halsen!!!:-)K
2006-03-21

  Annmargreta
Jag är bara 5 mil ifrån dig, skulle vilja prata med dig ordentligt.
Astrid är så bra.
Alla barn älskar henne, jag vet ,därför jag arbetar med barn
och har gjort sedan 1973!
2006-03-20

    Teddy
..nä men nu måste jag protestera lite..Detta är ju vår barndoms grund.(Astrid var en kraftkvinna av sällsynt virke..jo..)

..men det här med Karlsson..vad hände där?..jo..honom vill jag också mörda lite..

..blandade känslor men jag läste ju hela allafall..
2006-03-20

    vilsen
haha, ja, fast frågan är om det är tack vare just astrid, eller om du hade kännt såhär iaf ?
själv är hon min idol !!!
2006-03-20
  > Nästa text
< Föregående

Eiler Lindh
Eiler Lindh