Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ditt blod är rött som mitt

En liten flicka sa i dag
till en annan liten flicka
varför är du brun
jag tycker inte om bruna

Men var har en så liten flicka
fått sina värderingar i från
om inte hennes rädda
frånvarande föräldrar

Hur kan man säga att alla
ska vara vita
Det finns inte en snöflinga
som är lik en annan

Inte ett träd
inte en blomma
inte en människa
inte en hund
inte en katt är lik en annan

Så det finns en hel färgad värld vi lever i
Och vi har haft färg TV väldigt länge nu
Så även ni som har bara svart vit TV
kanske skulle uppgradera er nu på
2000-talet

Så idiotiskt att ha en påhittad tanke
att man är bättre än någon annan
Man är inte bättre än vad man själv gör sig
och färgen har absolut ingen betydelse

Ditt blod är rött som mitt
och dina tårar är lika salta som mina










Fri vers av Spirit
Läst 518 gånger
Publicerad 2006-03-21 00:17



Bookmark and Share


    Allan_i_Dalen
stackars liten flicka, hoppas någon ser henne innan det är försent.
bra
2006-03-30
  > Nästa text
< Föregående

Spirit
Spirit