Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det nya landet

Det ligger ett land långt borta
där dödliga finner sin ro
vid långa saltstänkta stränder
en plats där vi alla ska bo

Ett land långt borta i fjärran
där solen och månen lyser
på klippor så varma och sköna
vid en värld där ingen fryser

Ett land på vidsträckta slätter
där avund flugit sin kos
en plats under tindrande stjärnor
där kvinnorna ler som en ros

Ett land på grönklädda kullar
långt borta från krig och gräl
där inga sjukdomar växer
djupt kring en yster själ

Ett land under himmel så blå
där änglarna aldrig gråter
i sagan som sanningen bär
där forsarna spelar och låter

Ett land invid frodiga hagar
där kärlek och äkthet bor
vid vindarnas mjuka smekning
i det som vi hoppas och tror

Det ligger ett land långt borta
dit vi alla ska komma en gång
där vandrar en ström av vänner
vid stranden i frihetens sång




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 956 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2014-03-19 22:58



Bookmark and Share


  Angel of love
Ett paradis att längta till.
2014-03-25

  Änglaögon
Full av hopp och förströstan, det känns tryggt att läsa dina vackra ord, gillar.
2014-03-24

  Linda CH VIP
Jag önskar att det verkligen är då! Förtröstansfullt och vackert skaldat.
2014-03-24

  ResenärGenomLivet VIP
Längtansfullt och tröstande...mycket fint...
2014-03-23

  Lars Hedlin
Gillas!
2014-03-21

    ej medlem längre
Att längta och drömma är hälsosamt!
2014-03-21

  Carina Bendix
Vilket underbart land! Det låter som paradiset.
2014-03-20

  Chawa VIP
Alldeles underbart att läsa om detta förlovade land skrivna med hoppfulla vackra ord! Du förmedlar stor omfamnande trygghet...
2014-03-20

  Eva Langrath VIP
Hoppas jag en gång får besöka det landet som du så vackert beskriver.
2014-03-20

    ej medlem längre
Vackra är dina ord.
2014-03-20

  Marianne Räf
Vacker beskrivning
på ett härligt land!
:)
2014-03-20

  Anya VIP
Fina bilder frammanas när jag läser. Ord till förtröstan.
2014-03-20

  Bo Himmelsbåge
Vackert, trösterikt o hoppfullt!

Sparas i drömmarnas land!
2014-03-20

  Eva Helene VIP
Så vackert och trösterikt, tack !
2014-03-20

  Yrre VIP
Å hopps att det är så :D så fint!
2014-03-20

    ej medlem längre
en underbart vacker text..
2014-03-20

    ej medlem längre
Väl förmedlat, denna vackra dikt om det okända landet, dit vi en gång alla ska komma.
2014-03-20
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO