Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dröm


Herr Sartre provar skor

 

Det var Herr Sartres idé att vi skulle återanvända alla de tusentals skorna i skolans garderober, givetvis i pedagogiskt syfte. Herr Sartre tog själv första initiativet och provade första paret herrskor, halkade på gatan, föll ihop och kved att jag måste gå och hämta nästa par. Jag tog av honom lågskorna och de brungrå dyvåta strumporna, och letade upp ett par något tjockare mossgröna som borde passa till kängorna. Sartre gnällde om att de var alltför moderna och att akryl inte var förenligt med existentialismens syn på ångest. Jag satte på honom dom i alla fall, kängorna också, och tänkte att nästa gång ska jag fan sätta ett vinglas på ena foten i stället, det kunde han gott ha, den mossige gubben.

 

 

 




Prosa av Nanna X
Läst 366 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2014-03-20 18:45



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Älskar att akryl inte är förenligt med existentialismens syn på ångest!
Den raden kan man dö för!
2015-02-17

  Anya VIP
Jag och Satre var goda vänner när jag var ung...men ju äldre jag blir ju mer tveksam blir jag...men jag kanske bara är desorienterad och förvirrad??? din text väcker tankar!
2014-12-03

    isap
nästa par och nästa par Du fick fram
vår bortskämdhet. det finns trasiga skor
där vinet rinner ut
2014-11-14

  Veven
Härligt, fantasifullt, underbar läsning.
2014-11-05

  J-M
Amusant!
2014-03-21

  TrollTörnTrappan VIP
Bra idé Sartre hade ;) Sällsamt tokrolig dröm! Jag följer den som en brungrå stumfilm...

[Du är fri att sätta på honom ett glas vin om du bara lyckas tro på det. Och han är fri att i gengäld ge dig utegångsförbud. Men det bästa kanske är att ni akrylmålar varann ;)]
2014-03-20

  lodjuret/seglare VIP
Man kan hundra över hur det skulle ha gått om Nittche kommit förbi, gåendes i foträta skor från Sholls. Emedan jag inte vill göra reklam för något dera tvingades jag här att något felstava fissa ord.
2014-03-20
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X